İstanbul Modern yeni koleksiyon sergisiyle sanat müzelerinin bir bellek mekanı olarak geçmişle kurdukları tarihsel bağa ve geleceğin şekillenmesine yönelik üstlendikleri birikime ve sorumluluğa vurgu yapıyor.
Şimdiki zamanda tecrübe edilen müzeler, geçmiş ve geleceğin kesişim noktası olarak zamanları birbirine bağlayan görünürlük alanlarıdır. Sanatın dönüşümündeki dinamikleri, düşünsel açılımları, yaratıcı bağlamları, yeni ifade araçlarını, sanatçıların birbirlerinden devraldıkları görsel ve sözel mirasları temsil ederler. Hem yeni ve yaratıcı keşiflerin yapılabileceği bir hafıza bahçesi hem de geleceğin potansiyel imkanlarını gizleyen zengin bir imge dünyasına evsahipliği yaparlar.
"Geçmiş ve Gelecek" adlı yeni koleksiyon sergisiyle İstanbul Modern, kronolojik bir akışla Türkiye’de üretilen modern ve çağdaş sanatın ilk günden bugüne geçirdiği dönüşüme referans verirken, geleceğin yaratıcı ifade alanlarının faydalanabileceği birikime de işaret ediyor. Kültürel ve sanatsal bir miras olarak geçmişe sahip çıkan ve şimdiki zamanın etkileşimleriyle geleceğe yön veren koleksiyonunun barındırdığı çeşitlilik içerisinden bir seçkiyle 136 sanatçının 180 çalışmasını sunuyor. Sergi, sanatın özündeki zamanlararası etkileşimlere yer verirken koleksiyonun geçmiş ve gelecek arasında üstlendiği zengin çeşitliliği de görünür kılıyor.
Sol:
:mentalKLINIK
DOUBLECHERRY, 2011
Alüminyum döküm, parlak sprey boya cilası
117 x 72 x 170 cm.
İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu
Sağ:
Canan Tolon, 1955
Reflex 15, 2012
Ahşap üzerine yağlıboya
20 panel
183 x 305 cm.
Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Koleksiyonu / Uzun Süreli Ödünç
Kaynak; İstanbul Modern
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Duygu ve düşüncelerinizi iletirseniz, memnun oluruz...